top of page

ma 12 aug

|

Parking Onder de Brug Steenstraat Riemst

Vallende Sterren en het Keltisch/Romeinse oppidum Caestert (NL)

Geniet van de magie van de schemering, en ervaar de geluiden, geuren en duisternis van het nachtleven! Een ervaren gids vertelt je over lang vervlogen tijden, en hoe de mensheid zich eeuwlang georiënteerd heeft op het sterrenrijk.

Vallende Sterren en het Keltisch/Romeinse oppidum Caestert (NL)
Vallende Sterren en het Keltisch/Romeinse oppidum Caestert (NL)

Tijd en locatie

12 aug 2024, 21:30 – 13 aug 2024, 02:30

Parking Onder de Brug Steenstraat Riemst, Steenstraat 3, 3770 Riemst, België

Over het evenement

Op 12 augustus 2024 zullen de Perseïden weer te zien zijn, een vallende sterrenregen die jaarlijks terugkomt. Geniet van de magie van de schemering, en ervaar de geluiden, geuren en duisternis van het nachtleven! Een ervaren gids vertelt je over lang vervlogen tijden, en hoe de mensheid zich eeuwlang georiënteerd heeft op het sterrenrijk.

We observeren deze vallende sterren vanuit de tuin van Villa Castrum, het natuur.huis dat gevestigd is op hoeve Caestert. Daarbij lopen we tevens door het oppidum, een soort heiligdom/fort van meer dan 2000 jaar geleden.

We starten om 21.30 uur op de parkeerplaats onder de brug in Kanne aan het eind van de Steenstraat. Van daar begeleiden we jullie over de oude aarden verdedigingswal van het Keltisch/ Romeinse oppidum naar de tuin van Villa Castrum waar een toelichting volgt over de Perseïden. Inmiddels zal het donker genoeg geworden zijn en kunnen we genieten van de nachthemel met hopelijk de nodige vallende sterren! Iedereen gaat op eigen gelegenheid weer terug naar de parkeerplaats langs een gemarkeerde route.

Gids: Antonie de Beaumont

PRAKTISCH Denk aan stevige schoenen, een zaklampje, verrekijker en eventueel een matje/ handdoek/ kussentje indien u de sterren liggend wil bewonderen. De heenweg is bergop, een wandelstok kan praktisch zijn.

In Villa Castrum is een toilet en zijn diverse consumpties te krijgen. Uiterlijk rond middernacht sluiten we af. 

Maximum aantal deelnemers is 25.

Deze activiteit is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Natuurpunt en IVN Maastricht en wordt u gratis aangeboden. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld op bankrekening BE64 5230 8056 5952 van Natuurpunt Riemst. 

Meer info: info@villacastrum.eu 

Ik wil me inschrijven! 

Deel dit evenement

bottom of page