top of page

zo 26 mei

|

Riemst

Stap door de tijd: een historische wandeling in Kanne (NL)

Sluit je aan bij ons gezellig gezelschap en laat je betoveren door de geschiedenis van Kanne. Mis dit unieke avontuur niet!

Stap door de tijd: een historische wandeling in Kanne (NL)
Stap door de tijd: een historische wandeling in Kanne (NL)

Tijd en locatie

26 mei 2024, 14:00 – 17:00

Riemst, Steenstraat 3, 3770 Riemst, België

Over het evenement

Op zondag 26 mei nodigen we je uit om deel te nemen aan een boeiende ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van de omgeving van Kanne. Het avontuur begint om 14 uur onder de sfeervolle brug van het Albertkanaal in de Steenstraat.

Samen zullen we langs historische parels wandelen, beginnend bij de Pruis met het ontroerende gedenkteken ter ere van drie Britse piloten die het leven lieten aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Van daaruit leidt onze route ons naar de mysterieuze Duivelsgrot, een plek doordrenkt met verhalen en legendes.

We verkennen het prachtige ENCI-bos, dat na de oorlog werd aangelegd, en trekken verder naar de indrukwekkende Tombe en het historische fort van Sint-Pieter. Langs de wand van de Sint-Pietersberg zoeken we naar sporen van het oude klooster van de Minderbroeders en genieten we van het adembenemende uitzicht vanaf het ENCI-groeve plateau.

Deze zondagmiddag biedt niet alleen een reis door de tijd, maar ook een kans om te genieten van de natuur en het erfgoed dat deze regio te bieden heeft. Sluit je aan bij ons gezellig gezelschap en laat je betoveren door de geschiedenis van Kanne. Mis dit unieke avontuur niet!

Verzamelen: Parking onder de brug (Steenstraat Kanne).

Graag inschrijven via e-mail: natuurpuntriemst@gmail.com 

Deel dit evenement

bottom of page